MÖT REBECKA OCH JOHNNY

Berätta, hur länge har du arbetat på Askling Bil och vad gör du här? 

JOHNNY: Jag har varit anställd sedan 2011, men arbetade här som konsult innan. Jag klev in då med fokus på att bygga upp IT driften, vilket utvecklades och blev mer och mer samt att vi fick fler anläggningar att drifta. Senaste 4-5 åren har min roll utvecklats ännu mer där jag även arbetar med miljöfrågor, men även tekniska frågor och fastighetsutveckling där jag varit involverad i byggnation av nya anläggningar. Generellt sätt håller jag koll på mycket av det som “bara ska fungera”. 

REBECKA: Jag har varit på Askling Bil sedan 2018, men har faktiskt alltid arbetat inom bilbranschen. Jag började här för att jag ville arbeta inom ett mindre, mer familjärt företag samt för att jag hade hört mycket gott om hur det var att arbeta på Askling Bil. Jag arbetar med ekonomi och biladministration samt lön, vilket gör min roll bred och varierad. Här får jag möjlighet att vara inblandad i mycket och har koll på verksamheten i och med att jag pratar med kollegor både över avdelningarna men även över våra olika orter.  

Vad gör att man trivs här?  

JOHNNY: Man kan vara trygg i att företaget drivs på ett bra sätt, det är välskött och stabilt och vi har haft en kontinuerlig omsättningsökning sedan starten 1988. Det finns ett bra chefskap och bra folk på rätt ställe i organisationen som är självgående. Det finns även en kärna av bra folk här som är trevliga – vilket gör att det är roligt att göra sitt jobb.  

REBECKA: Jag håller med Johnny, utöver det tycker jag att ytterligare anledning till att man trivs är för att man jobbar nära varandra och då vi inte är så stora kan man vara delaktig i mycket av det som händer inom företaget. Men generellt tycker jag det är bra att man är glad och positiv, lite humor är alltid kul. Men såklart behöver man även vara kompetent och våga ta egna initiativ.  

Hur upplever ni det är att arbeta inom bilbranschen? 

REBECKA: Jag tycker att det är en rolig bransch att arbeta inom då jag tycker det är kul med fina bilar. Men man behöver inte vara bilintresserad för att trivas här. Visst är det en mansdominerad bransch, men de senaste åren har mer kvinnor fått upp ögonen för branschen vilket är kul. Men sen tycker inte jag det spelar så stor roll vem jag jobbar med, utan det viktigaste är att man jobbar bra ihop.  

JOHNNY: I min roll har jag historiskt sätt märkt av att IT mognaden inom bilbranschen har varit lägre än inom andra branscher vilket såklart blir en utmaning för mig. Däremot innebär det också att man får möta spännande utmaningar och vara med i utvecklingen och faktiskt påverka vilket är roligt.  

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Just nu har vi inga lediga tjänster, du kan alltid skicka en spontanansökan!

Stories

LÄR KÄNNA: ALEX

Hos oss jobbar många härliga människor som bidrar till vår familjära stämning. Här är en av dem, lär känna Alex! Vem är du och vad jobbar du med? Mitt namn är Alex och jag jobbar som servicetekniker på Askling Bil i Motala Hur länge har du jobbat hos oss? Jag har jobbat i ungefär 5 år, men ...
Läs mer

LEDARSKAP

Med ett bra ledarskap följer nöjda, motiverade och engagerade medarbetare vilket i sin tur genererar ökad lönsamhet och bidrar till organisationens totala framgång. Med detta som bakgrund satsar vi på att ge ledare inom vår organisation rätt förutsättningar, verktyg och stöttning att leda sina ...
Läs mer

KVINNOR I FORDONSBRANSCHEN

Vi på Askling Bil fick ta del av värdefulla insikter och reflektioner när Sveriges mäktigaste kvinnor inom bilbranschen möttes i augusti-23. Eventet anordnades av Motorbranschens Riksförbund för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar. Utöver att utnämna de mäktigaste kvinnorna i ...
Läs mer

MÖT REBECKA OCH JOHNNY

Läs mer om hur det är att arbeta inom administration hos oss!
Läs mer

MÖT KARIN OCH ULF

Läs mer om hur det är att arbeta inom försäljning hos oss!
Läs mer

MÖT MIKAEL OCH MATTIAS

Läs mer om hur det är att arbeta inom vår skadeverkstad!
Läs mer