MÖT LEIF OCH HENRIK

Ni båda har varit med ganska länge här, hur kommer det sig? 

HENRIK: Ja, jag har jobbat med Toyota i 35 år och varit på Askling Bil sedan 2006. Vi är faktiskt ett helt gäng på verkstaden som har varit med sen dess. Det har hänt mycket kring utvecklingen där det har blivit mer elektriskt och mer komplext att felsöka vilket också gör att arbetet är intressant och roligt fortfarande. 

LEIF: Jag har varit på Askling Bil sedan 2005 men är i Norrköping sedan 2010, säger Leif. För mig är det arbetskamraterna och gänget här som gör arbetet roligt, plus att vi jobbar med tacksamma bilar som man verkligen kan stå för som produkt. 

Vad är ditt bästa jobbminne? 

HENRIK: Oj det är svårt när det är så många år. Men jag skulle säga att det minnet från när vi fick följa med Toyota på Formel 1 i Kina, det var ett riktigt häftigt minne. Men även de gånger vi tillsammans i företaget har åkt på Svenska Rallyt. 

LEIF: Jag håller med. Svenska Rallyt har varit en väldigt rolig företagsaktivitet som har varit uppskattad.  

Vad är det ni uppskattar mest med era jobb? 

HENRIK: Det roligaste är att göra avancerade felsökningar, där man får klura och leka lite "professor". Det kan hända att jag ibland har en svår problemställning som jag vill lösa och tar då med jobbet hem över helgen för att googla och klura mig fram till en lösning.   

LEIF: Det stämmer, på måndag morgon så kommer han hit och har löst problemet över helgen. För min egen del tycker jag att det är just sådant som är roligt att stå och bolla tillsammans med gänget på verkstaden, det gör att jag lär mig mycket som i sin tur hjälper mig att prata med kunden i senare skede. Därutöver tycker jag att kundmötet är roligt i mitt jobb, här har vi också nöjda och trogna kunder. Ofta känns det som att 75% av de kunder jag möter kan jag förnamnet på, eller till och med bilens registreringsnummer. 

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Just nu har vi inga lediga tjänster, du kan alltid skicka en spontanansökan!

Stories

LÄR KÄNNA: ALEX

Hos oss jobbar många härliga människor som bidrar till vår familjära stämning. Här är en av dem, lär känna Alex! Vem är du och vad jobbar du med? Mitt namn är Alex och jag jobbar som servicetekniker på Askling Bil i Motala Hur länge har du jobbat hos oss? Jag har jobbat i ungefär 5 år, men ...
Läs mer

LEDARSKAP

Med ett bra ledarskap följer nöjda, motiverade och engagerade medarbetare vilket i sin tur genererar ökad lönsamhet och bidrar till organisationens totala framgång. Med detta som bakgrund satsar vi på att ge ledare inom vår organisation rätt förutsättningar, verktyg och stöttning att leda sina ...
Läs mer

KVINNOR I FORDONSBRANSCHEN

Vi på Askling Bil fick ta del av värdefulla insikter och reflektioner när Sveriges mäktigaste kvinnor inom bilbranschen möttes i augusti-23. Eventet anordnades av Motorbranschens Riksförbund för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar. Utöver att utnämna de mäktigaste kvinnorna i ...
Läs mer

MÖT REBECKA OCH JOHNNY

Läs mer om hur det är att arbeta inom administration hos oss!
Läs mer

MÖT KARIN OCH ULF

Läs mer om hur det är att arbeta inom försäljning hos oss!
Läs mer

MÖT MIKAEL OCH MATTIAS

Läs mer om hur det är att arbeta inom vår skadeverkstad!
Läs mer